2013 m. balandžio 9 d., antradienis

SEX - SEX (1971) / THE END OF MY LIFE (1972) Kanada

Vieninteliai du, grupės Sex albumai, įrašyti 1971 - 1972-aisiais, perleisti dvigubo CD formatu, tik 2002-ais. Taigi apie kiekvieną atskirai.

Pirmasis, 1971-ųjų metų albumas, pavadintas grupės vardu, tai bliuz hard rokas, su šiokiu tokiu heavy psichodelikos priemaišu. Nors kompozicijos atrodo pažįstamos ir, kartais, gana paprastos, albumą iš kitų išskiria energija. Griausmingi būgnai, drąsiai, dažnai, nestandartinėse vietose naudojamas fūzas, melodingos solo partijos, bei tvirtas vokalas, neaplenkia netgi bliuzovų baladžių, visa tai suteikia albumui itin pakilią nuotaiką. 
Tvirtas, greit nepabostantis albumas 8/10.

Antrasis 1972-ųjų albumas The End of My Life, labiau krypsta progresyvaus džiaz roko link, jame daugiau akustikos, sutinkami lyriškesni pragrojimai, įsimintinos ir labai "kabinančios" prog roko partijos, tačiau pirmo albumo energija niekur nedingsta, o naujai prisijungęs saksofonas, dar labiau viską pastiprina, gaila tik dėl keleto nelabai reikalingų efektų ir elektroninių būgnelių. Taigi neskaitant stiliaus pokyčio, antrasis albumas sukelia tokį patį, jei ne didesnį, įspūdį kaip pirmasis.
Liuks 8/10.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą